al contingut a la navegació Informació de contacte

Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà

Informació : Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà Carretera LV-4055 de Martinet a Montellà Paratge de Cabiscol Tel. 648 141 070 www.bunquersmartinet.net info@bunquersmartinet.net http://memorialdemocratic.gencat.cat

 

Una proposta per recuperar la memòria històrica

Durant els anys quaranta del segle XX als Pirineus es va construir una impressionant línia de defensa que encara avui continua envoltada pel secret militar. El Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà posa a l’abast de tothom algunes d’aquestes fortificacions de ciment armat –veritables fortaleses del segle XX–, adequades i preparades per ser visitades amb l’objectiu de recuperar la memòria d’una època (la de la Segona Guerra Mundial, la postguerra i el franquisme) a través d’un episodi fins ara pràcticament desconegut.

El centre de visitants

Experimentar i entendre un temps de guerres

A través d’un muntatge museogràfic basat en diferents audiovisuals, el centre de visitants del Parc dels Búnquers recrea l’atmosfera que envoltava el món d’aquestes construccions. Dóna les claus per entendre el context històric que va portar a construir aquesta línia fortificada, i permet reviure la sensació d’angoixa i d’incertesa d’una època força convulsa.

Circuit exterior

Un recorregut per búnquers i nius de metralladores

El recorregut exterior per un itinerari senyalitzat, en el primer tram acompanyat per guies, permet visitar vuit búnquers de diferents tipus: punts de combat, punts d’artilleria, nius de metralladores... i endinsar-se fins i tot en un entramat de galeries subterrànies connectades entre si.