al contingut a la navegació Informació de contacte

Impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: informació d’interès per a la ciutadania

Impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: informació d’interès per a la ciutadania

DIJOUS 28 ABRIL 2022

          

             

 

Benvolguts,

Benvolgudes,

 

Us informem que el padró provisional dels vehicles que tributen per l’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles de tracció mecànica es podrà consultar a la seu electrònica de l’Agència Tributària de Catalunya a partir del proper 1 de maig.

 

Aquest tribut afecta totes les persones (físiques i jurídiques) que siguin titulars d’un vehicle (turisme, furgoneta o motocicleta) amb domicili fiscal a Catalunya el 2021. I, també, les persones jurídiques sense residència fiscal a Catalunya, però que hi tinguin un establiment, sucursal o oficina i vehicles registrats el 2021.

 

Enguany, com a mesura de suport a la ciutadania, i davant l'actual conjuntura econòmica, la Generalitat de Catalunya ha congelat les tarifes de l'impost i no les incrementarà tal com estava previst per llei l’exercici 2021 (vegeu el Decret llei 4/2022, de 5 d'abril, de mesures urgents en l'àmbit tributari i financer).

 

En relació amb això, us trametem adjunt un díptic informatiu pensat per facilitar la consulta del padró als ciutadans, especialment a les persones que no estan gaire familiaritzades amb la tramitació per internet. Així, de manera senzilla i molt visual, es descriuen tots els passos que cal fer per consultar el padró i saber l’import que s’ha de pagar, per dur a terme una modificació de dades en cas de trobar-hi alguna incorrecció, i també per domiciliar l’impost, cosa que implica una bonificació del 2% de la quota.

 

Us demanem la vostra col·laboració per fer arribar aquest díptic als veïns i veïnes del vostre municipi, a través de l’aplicació eBando, si en disposeu, o de l’eina d’enviament d’avisos amb què us comuniqueu habitualment a nivell local.

 

Trobareu la informació general relacionada amb l’impost a atc.gencat.cat/impostco2. I, per saber-ne més, podeu visitar el web impostco2.gencat.cat.

 

Moltes gràcies a l’avançada per la vostra col·laboració.

 

Cordialment,

 

Elsa Urrutia Fuentes

Cap de l'Àrea d’Estudi i Anàlisi