al contingut a la navegació Informació de contacte

DESTACATS

Martinet

Martinet, la capital comercial i de serveis del Baridà, és el Portal d’entrada a unes terres històriques amb més de 1.200 anys d’història. Amb una accidentada orografia, enmig de petites valls, engorjats camins, que s’estenen a peu de la Serra del Cadí i trenquen el relleu de les planes de la Seu i la Cerdanya. Un cop traspasseu aquest portal rebreu una cordial i calorosa rebuda i gaudireu d’un territori ple d’emocions.

Llegir Més

Montellà

Montellà era, històricament, el nucli important del municipi, ja que Martinet (com el seu nom indica) era tan sols una farga al costat del riu, a la vora del poblat de Tronxo. L'ajuntament va romandre a Montellà fins al segle passat. Aleshores, amb el creixement de Martinet gràcies a la seva situació (al costat de la carretera general que va cap a Andorra i la Seu per una banda, i cap a Barcelona i Puigcerdà per l'altra), l'ajuntament es va traslladar al poble veí, però el nom del municipi va continuar mantenint Montellà en primer terme.

Llegir Més

Béixec

és una entitat de població del municipi de Montellà i Martinet i de l'entitat municipal descentralitzada de Víllec i Estana, a la Baixa Cerdanya. Està situat als contraforts septentrionals de la serra del Cadí, entre la riera de Bastanist i el riu del Quer. Es troba a escassa distància de l'Alt Urgell, fet que el converteix en el poble més occidental de la Cerdanya, juntament amb Arànser.

Llegir Més

ESTANA

Junt amb Víllec va formar un municipi fins a la seva incorporació a Montellà i Martinet el 1970. Actualment Víllec, Estana i Béixec formen una entitat municipal descentralitzada dins el municipi de Montellà i Martinet, i compten amb un alcalde pedani

Llegir Més